Välkommen till Solleröns Fiskevårdsområde

Sollerö Fiskevårdsområdes förening är en förening som omfattar i stort sett alla fiskevatten inom gamla Sollerö Socken, det är ett 60-tal sjöar och små skogstjärnar och del av sjön Siljan. Vissa sjöar och tjärnar är dock undantagna inom skogsbolags mark.

Föreningen arbetar aktivt med fiskefrågor och fiskevård där vi försöker att utveckla våra vattendrag, plantera ut fisk, samt verka för en aktiv fritid där fisket kan vara en naturlig och självklar aktivitet.

Fiske är en relativt billig sysselsättning, så många fler skulle prova på fisket som hobby. Styrelsen försöker efter bästa förmåga att förenkla regler och öka tillgängligheten för fiskare. Det är ett mycket tidskrävande arbete, men med små steg kommer vi sakta framåt.

Ren och fin natur är något som vi i Sverige är bortskämda med, men det är absolut inget som ska tas för givet. Därför ser vi gärna att man inte lämnar efter sig saker, och att man även hjälper till att plocka sådant som andra kanske har "glömt" att ta med sig eller slänga. Papperskorgar finns iordningställda på skogen, så släng ert och gärna andras skräp i dem. Tack och välkomna! /Styrelsen i Sollerö Fiskevårdsområdes Förening

Fiskekortsförsäljning

  • Turistbyrån i Mora
  • Statoil, Kristineberg Mora (från kl. 06:00)
  • Konsum på Sollerön
  • Hemköp Dala-Järna
  • Caravan Club
För mer information om fisket, regler, med mera inom Solleröns Fiskevårdsområde, klickar du här

Använd Filter
Filter by label:

Filtrera baserat på typ:

Loading results...